Neurotransmitery a psychika Optimalizace zdraví Performance lifestyle

Cesta ke změně začíná od sebe

V dnešní době je, více než kdy jindy, lehké uzavírat se do začarovaného kruhu negativních emocí. Ty Vám může způsobovat sledování zpráv a novinek o současné situaci v ČR, které se na nás valí nejen ze zpráv v televizi, novinách, rádiu či obecně všude na internetu, ale právě také na našich sociálních sítích, které ještě nedávno byly oázou klidu a bezpečí, kde jsme se mohli věnovat zábavě a hltání obsahu, který nám dělá dobře. Kromě toho ale tato témata stále častěji vyhledáváme i v osobní komunikaci a konverzaci s přáteli, rodinou a lidmi obecně.

Pokud se přitom v celé situaci emočně angažujeme, tak s každou zmínkou o nových nařízeních, rouškách a onemocnění, pociťujeme negativní emoce. Ať jsou to strach a obavy, nebo agrese a bezmocnost, tak všechny tyto emoce se podprahově plíží našimi dny a nenápadně způsobují chronický stres, a také – snižování imunity, zdraví a well-beingu.

A právě proto je více než kdy dříve důležité, umět se vytrhnout z této závislosti na přívalu negativních informací, odpojit se, a začít se orientovat na pozitivní emoce, jako je vděčnost, láska, inspirace, sounáležitost či vyšší smysl.

Pamatujte přitom, že čím horší je to ve světě kolem nás, tím důležitější je vydat se do vlastního nitra.

Aneb když nemůžeš ven, musíš dovnitř.

🔑 Ranní sungazing, práce s dechem, noření se do přírody, meditace, psaní deníku vděčnosti, work-in tréninky, a mnohé další, jsou metody, pomocí kterých můžete snižovat svou stresovou zátěž, zbavovat se negativních emocí, orientovat se na přítomný okamžik, a napojovat se na sebe sama.

Sami pak zjistíte, že zatímco spoustu věcí kolem nás ovlivnit nemůžeme, tak můžeme ovlivnit to, jak se cítíme, jaké jsou naše emoce, jak vnímáme svět kolem nás, a zda žijeme ve strachu a stresu, nebo vnitřním uvědomění, víře v lepší osud a spokojenosti.

The best is yet to come!

Mrkněte na nové video zobrazující mou reálnou ranní rutinu v létě. To je příklad toho, jak instantně pracovat na své psychice, zdraví i výkonnosti.

Adam Česlík

Může se Vám také líbit

Žádné komentáře

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..