Holistický přístup Performance lifestyle Performance podcast

GLYFOSÁT: Kde je pravda? (video-podcast #36)

Rozklikněte prosím video na Youtube a dejte like a komentář!

Nový video-podcast je tady! A s ním ožehavá problematika glyfosátu a Round upu. Jaká je ve skutečnosti jeho aktuální situace ohledně povolení a míry užívání v EU? Jaké má přitom studiemi doložené negativní účinky na zdraví? A o důkazech o skryté síle lobbingu v oblasti kontrolních úřadů, které posuzují jeho bezpečnost, a schvalují jeho užívání.

„Glyfosát, bezesporu nejrozšířenější a nejdiskutovanější herbicid současnosti, se na trhu objevil poprvé v roce 1970 pod firmou Monsanto, která jej uvedla obchodním názvem RoundUp. Od jeho uvedení se dle některých zdrojů jeho objem využití zvýšil více než 100násobně, a je dnes považován za synonymum moderního AGRO zemědělství, a to i přes skutečnost že jeho použití celé dekády vyvolává znepokojení, diskuse a kontroverze ohledně jeho zdravotních a environmentálních rizik.

Dle dostupných dat a statistik dnes glyfosát tvoří významnou část trhu s chemickými látkami pro hospodářský průmysl. Celkem existuje přibližně 800 účinných látek spadající do kategorie pesticidů / herbicidů, přesto v EU tvoří využití glyfosátu až 33% z celkové produkce. Celosvětově se glyfosátu spotřebuje ročně největší množství ze všech chemických látek určených pro zemědělství.“

Úvod kapitoly GLYFOSÁT / Holistická výživa I


Spotify verze (funguje jako audio i video):


Více v kapitole PERFORMANCE KVALITA POTRAVIN:

V nové knize Holistická výživa I se v rámci první kapitoly s názvem Performance kvalita potravin věnujeme podrobně problematice moderního agro-průmyslu, od snižující se kvality půdy, ekologickým dopadům, používání pesticidů a herbicidů, glyfosátu, snižujícímu se množství mikronutrientů v konvenčních potravinách (jak rostlinných tak živočišných) a zavádíme kritérium Performance kvality potravin. Kdy vysvětlujeme, co u potravin hledat z hlediska jejich původu, pěstování/krmení, a zpracování – abychom z nich dostali maximum mikronutrientů a minimum chemie s přesahem do zdraví lidského, i pozitivního vlivu na ekosystémy.

Vychází finálně ve středu 18. 12. do té doby (včetně) můžete před-objednat se slevou 500 Kč. A získat v budoucnu zdarma všechny rozšíření a bonusy. Více informace a možnost zakoupení zde:

Nová kniha PL: HOLISTICKÁ VÝŽIVA I

Kniha slouží jako komplexní encyklopedie všeho spojeného s vlivem výživy na zdraví, výběrem a kvalitou všech kategorií potravin, jak se stravovat, a dostanete desítky praktických návodů a stovky nástrojů, ze kterých můžete do konce života čerpat. Zakoupením současně podpoříte naší veřejnou osvětu společnosti skrze podcasty, videa, články a příspěvky, které se věnujeme už 12 let.

Může se Vám také líbit

Žádné komentáře

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..