Holistický přístup Performance lifestyle Potraviny

128 témat, která najdete v knize Holistická výživa (a 5% sleva)

Po třech letech příprav a vývoje přichází naše nejkompletnější kniha, encyklopedie, protokol se zapomenutou moudrostí skutečné kvality potravin, odpovědmi na roky trvající rozhádané tábory na poli výživy, a hlavně praktickými nástroji, jaké doposud ještě nikdo nezpracoval.

V knize najdete 270 stran A4
128 praktických témat / kapitol
několik desítek modrých stránek s infografikami.
stovky a stovky odkazů na potraviny v Performance kvalitě (od nejlepšího masa, přes rostlinné potraviny, až po malé věci jako koření),
nejlepší zdroje celistvé suplementace,
odkazy na tisíc vědeckých studií
nejlepší online i fyzické farmy a obchody
návody na to, jak si doma udělat kombuchu,
kváskový chléb, kefír, hovězí i rybí vývar a spoustu dalšího.
A neocenitelný zdroj informací,
ze kterých můžete roky čerpat.
Ať už jste výživový geek,
náruživý biohacker,
nebo jen pro vlastní rodinu.
Aby měli to nejlepší jídlo pod sluncem.

Pro zaváděcí cenu 5% zadejte kód „adam“


128 praktických témat, které v knize najdete:

PERFORMANCE KVALITA POTRAVIN

  • Snižující se kvalita potravin – depletace půdy, umělá hnojiva, herbicidy.
  • GLYFOSÁT: Negativní efekt glyfosátu na zdraví (a síla lobbingu).
  • Jak se liší složení běžně dostupných a organických potravin.
  • Manifest Performance kvality potravin.

VODA A REHYDRATACE

  • 4 problémy s vodou a její konzumací.
  • Hlavní typy kontaminace vody (chlor, nitráty, plasty) a co s nimi.
  • Základní a pokročilé metody filtrace vody.
  • Minerály, elektrolyty a tělesná rehydratace.
  • Sůl a solení – celistvé formy soli.

CIRKADIÁNNÍ STRAVOVÁNÍ

MASO A ORGÁNY:

  • Konvenční maso vs farmářské maso, v čem se liší?
  • Proč nejíst pouze čistou svalovinu?
  • Nose to tail stravování.
  • Konzumace orgánů (mikronutrienty, jak na játra, tradice, příprava v praxi).
  • 12 různých orgánů k suplementaci – pro jaké mikronutrienty, a kdy (a linky na zakoupení).
  • NÁVOD: Jak připravit hovězí vývar.
  • ZDRAVÍ: Červené maso a vznik rakoviny.
  • Jak hodně jíst maso? Integrální cesta individuality.
  • NÁVOD: Příprava hovězího steaku.
  • Jaké typy masa zařazovat.
  • SEZNAM: Nejlepší typy masa v Performance kvalitě s odkazy (15 typů masa, 30+ odkazů na potraviny). 

 MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY:

  • Kasein A1 vs A2.
  • Kozí mléko
  • Závislost na mléce? Odpověď hledejte v beta-kasomorfinech.
  • Pasterizace: Dobrý úmysl, ale šlápnutí vedle?
  • 4 typy nesnášenlivosti mléka.
  • Rostlinné vs celistvé mléko.
  • Kefír – elixír plný života (účinky a benefity).
  • NÁVOD: Příprava kefíru.
  • Sýry a jejich charakteristika, nutrienty, jaké vybírat.
  • Syrovátkové proteiny – druhy a efektivita.
  • Kolostrum: Nejpotentnější elixír.
  • SEZNAM: Nejlepší zdroje mléka a mléčných výrobků v Performance kvalitě (29 typů produktů, 60+ odkazů na konkrétní potraviny).

RYBY A MOŘSKÉ PLODY:

  • Divoké ryby vs farmářské chovy.
  • Losos z hlediska živin a toxinů.
  • Jak na lokální ryby?
  • Jikry z lososa a ústřice – podklady moří.
  • NÁVOD: Příprava rybího vývaru.
  • Jak poznat vhodné sushi? (a proč jíst spíše méně).
  • Nejlepší obchody s rybami.
  • SEZNAM: Ryby a mořské plody v Performance kvalitě (s odkazy na zakoupení).

 SKRYTÁ SÍLA VEJCE:

  • Vejce jako ultimátní potravina pro nabírání svalové hmoty?
  • Vejce jako brain food.
  • NÁVOD: Jak správně připravit vejce? (5 možností).
  • Kategorie kvality vajec, a čím se liší.
  • SEZNAM: Nejlepší obchody a zdroje vajíček v ČR.

TUKY A OLEJE:

  • Rozdělení tuků a v čem se liší (mono-nenasycené, nasycené…).
  • Máslo a ghí.
  • Speciální okénko: Butyrát.
  • NÁVOD: Performance káva.
  • Sádlo (a modrá stránka sádlo z plemene m***lica)
  • Husí sádlo, hovězí lůj, kokosový olej a MCT tuky.
  • Olivový olej: To nejlepší z rostlinných olejů? (a modrá stránka o tipech na využití).
  • Jak na využití tuků v kuchyni? Co používat na smažení, a co raději na studenou kuchyni.
  • KAKAO a čokoláda: Pokrm Bohů!
  • Ořechy: Jakou roli hrají v holistické výživě? (a proč nejíst ořechová másla).
  • SEZNAM: Nejlepší dostupné tuky a oleje v Performance kvalitě (s odkazy na zakoupení).

HODNÝ, ZLÝ A OŠKLIVÝ TUKŮ (BONUS z Holistické výživy level 2)

  • Pokročilejší problematika tuků.
  • Integrální přístup k omega 3 mastným kyselinám:
    • Efekt omega 3 v těle.
    • Problematika rybího oleje a proč jej neužívat.
    • Zamyšlení: Opravdu konzumovali naši předci hodně omega 3?
    • BIGGER PICTURE: Které faktory zvyšují potřebu omega 3 v moderní společnosti?
    • Protokol příjmu Omega 3 z holistické perspektivy.
    • Nejlepší potravinové zdroje omega 3
    • Celistvé zdroje suplementace (s odkazy na produkty).
    • Rostlinné zdroje omega 3 a jejich úskalí.
  • OMEGA 6 a obávané rostlinné oleje:
    • Nárůst konzumace rostlinných olejů a civilizačních onemocnění (za posledních 60 let).
    • Trnitá cesta rostlinného oleje na Váš talíř (aneb proč to není o omega 6 per se, ale jejich zpracování).
    • Omyly kolem tepelné stability rostlinných olej.
    • Malá odbočka: Ztužené rostlinné tuky.
    • Jak se naše strava odráží ve skladbě buněčných obalů?
    • RAUŠ: Vůně a chutě smaženého.
    • Performance pravidla a principy pro rostlinné oleje. 
  • PUFA’s a jejich oxidace (problematika lipo***cinu a další)
    • Tipy jak minimalizovat neg. efekt oxidovaných olejů v těle.
  • CHOLESTEROL: Proč je důležitý a otázky bezpečnosti.
    • Cholesterol ze stravy vs krevní lipoproteiny (LDL, HDL).
    • Důležitost cholesterolu pro zdraví a jeho efekt v těle.
    • Je LDL dobrým markerem pro měření „rizika cholesterolu“? A co skutečně měří a neměří.
    • Historie vzniku negativního paradigmatu o konzumaci cholesterolu.
    • Cholesterol a individualita.

OBILOVINY, PSEUDO-OBILOVINY A RÝŽE

  • Stinná stránka obilovin.
  • Pseudo-obiloviny a 3, které jíst.
  • PŠENICE: obyčejná potravina s neobyčejným příběhem.
  • Jaké odrůdy pšenice preferovat?
  • Jak se změnila konzumace pšenice? (moderní vs tradiční postupy).
  • NÁVOD: Jak si doma udělat kváskový chléb.
  • BONUS: Kde sehnat v Praze nejlepší pečivo?
  • PIZZA: Deštivý New York vs slunní Itálie (a proč není junk food).
  • RÝŽE: Není vše zlato, co se třpytí.
  • SEZNAM: Ty nejlepší obiloviny a obilniny v Performance kvalitě (s parametry kvality a odkazy na jednotlivé potraviny k zakoupení).

SÓJA, LUŠTĚNINY a ANTINUTRIENTY

  • SÓJA: tradiční konzumace vs GMO glyfosátem kropená plodina a dnešní marketing.
  • Antinutrienty v sóji (více než byste si mysleli).
  • Doporučení pro luštěniny, a jak je zpracovávat.
  • PLANT PARADOX: Antinutrienty v rostlinné stravě.
  • SEZNAM: Nejlepší zdroje sóji a luštěnin v Performance kvalitě (s odkazy na potraviny).

ZELENINA A OVOCE

  • Snižující se množství živin v půdě.
  • Problematika umělých hnojiv.
  • Problematika pesticidů, herbicidů fungicidů.
  • Základy nakupování ovoce a zeleniny a tipy na přípravu.
  • Konvenční vs farmářské zemědělství.
  • Organické a bio-dynamické zemědělství.
  • Superlátky bobulovitém ovoci a nejlepší zdroje.
  • Greensy, a proč jsou důležité.
  • NÁVOD: Pektinová omáčka.
  • Citrusy a pomerančový fresh.
  • Ranní rehydratační drink a pomerančový elixír.
  • Nakládaná a fermentovaná zelenina.
  • NÁVOD: Příprava kombuchy.
  • Bylinky a koření – superlátky, které obsahují.
  • SEZNAMY: Nejlepší zdroje zeleniny a ovoce v Performance kvalitě (a desítky odkazů na zakoupení jednotlivých potravin). 

STRAVOVÁNÍ A EKONOMIKA

  • Jak na Holistické stravování v praxi.
  • Perspektiva priorit.
  • Jak ušetřit, a přitom se neomezovat?
  • Praktické tipy, jak ušetřit za kvalitní potraviny.
  • Osobní příklady cen za potraviny a jídla během dne.
  • Příklady týdenního nákupu pro jednu osobu (s rozdělením na 3 cenové varianty – levná, střední a pro luxusní gurmány).
  • Doplňující seznamy: Koření, bylinky, soli, elixíry a sirupy v Performance kvalitě.
  • SEZNAM obchodů.

Může se Vám také líbit

Žádné komentáře

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..