Holistický přístup Performance lifestyle

Je tady jaro, a s ním i nový LIGHT SEASON PROTOKOL

Pokud začne člověk na jaře trávit více času venku, a ideálně i v přirozeném kontaktu s přírodními elementy, začne v jeho těle (podobně jako se tomu děje o rostlin, stromů, savců i ptáků), docházet k přirozeným sezónním změnám nejen ve fungování metabolismu (a produkci buněčné energie), ale také vyplavování hormonůneurotransmiterů, a dokonce i epigenetickým změnám v aktivaci a deaktivaci velké spousty našich genů.

Tak velkou moc má informace z přírody, kterou jsme ale jako moderní společnost téměř úplně odizolovali z našich životů. A většina lidí tak bohužel tráví většinu času během roku ve speciální 5. sezóně zvané UVNITŘ (během dne dominuje umělé modré světlo, snížené množství kyslíku a přidává se ultra průmyslově zpracovaná strava bez reálné informace o tom, z jakého pochází prostředí).

Aby se totiž naše přirozené sezónní biorytmy synchronizovaly s těmi v přírodě, tak je totiž potřeba párovat informaci z prostředí s tím, jak se stravujeme – s ohledem na převládající typy makroživin, i konkrétní druhy potravin. V minulosti byly přitom tyto dva faktory intimně propojené: Změny v sezóně (a tedy prostředí) přirozeně diktovaly dostupnost potravin s ohledem na to, co se dalo pěstovat a sklízet, uskladnit a konverzovat nebo porazit a využít. Dnes ale žijeme v době globalizace a pokroku, kdy máme v zimě k dispozici letní ovoce z tropů na druhé straně světa. A byť to může být velice pohodlné, tak z úrovně našich biorytmů to vytváří metabolický a v podstatě i evoluční mišmaš, na který jsem se (podobně jako na umělé světlo v noci u cirkadiánního rytmu) nikdy neadaptovali. 

Je tomu totiž tak, že na nejnižší úrovni v sobě potraviny kódují specifickou informaci o tom, v jakém prostředí rostly (např. tropické ovoce v sobě kóduje vysoké množství slunce vedoucí k tvorbě jednoduchých cukrů, vlákniny a protektivních vitamínů a polyfenolů). A tuto informaci (z převládajícího stravování) tak na jedné straně naše tělo v kombinaci s informací z prostředí může využívat k synchronizaci metabolismu, a na druhé straně jsou to živiny, které v dané sezóně přirozeně více potřebujeme (SIC!)

Pokud nás dlouhodobě sledujete, nebo jste klienty Performance lifestyle, tak pro Vás může být optimalizace ve světlé části roku více intuitivní a méně náročná, nicméně i tak je možné dělat věci lépe: A věnovat se pomocí pokročilých (advanced) strategií nejen základní optimalizaci sezónních biorytmů, ale vyladit své stravování, rutiny, suplementaci, a optimalizaci skrze elementy přírody do naprosto dokonalé struktury diamantu. A tím v sobě otevřít nový potenciál, který může zejména nyní na jaře zlepšit Vaši cestu životem. 

To je také důvodem, proč jsme pro Vás na základě šesti let výzkumu a praxe sezónních biorytmů (zejména v rámci PL UNI) připravili nový:

LIGHT SEASON protokol (verze 1.5.)

Ten najdete v nově upgradované verzi, která je pro většinu z Vás první dostupnou verzí (ta první byla loni pouze pro první desítky našich patronů na Performance Patreonu).

Protokol neslouží pouze k pochopení hlavních principů pro světlou část roku, ale primárně jako praktické nastavení Performance lifestyle: Od rutin, přes stravování, po suplementaci, elixíry a bio-optimalizaci, a to s ohledem na to, co nám probouzející se příroda dává k dispozici. 

Stravování je přitom nejdůležitějším aspektem protokolu, kdy pochopíte nejen jak se stravování nastavuje a mění, nebo jakých základních pravidel se držet.  Ale hlavně dostanete novou tabulku s přehledem všech potravin pro jaro i léto, v jaké kvalitě je kupovat (tzv. kritéria Performance kvality) – A ROVNOU I S ODKAZY NA ZAKOUPENÍ. To je přitom novinka, kterou jsem poprvé představil v nedávném tréninkovém protokolu pro muže PL: Cesta bojovníka (který má vlastní stravování pro účely tréninku). 

Tabulka s povolenými potravinami je proto nejen praktickým nástrojem shrnujícím povolené potraviny pro jaro a léto, které by měly tvořit ideálně až 80% Vašeho týdenního jídelníčku (zbytek jsou omezené potraviny z temné části roku pro specifické mikronutrienty), ale současně slouží jako nákupní seznam skrze který si potraviny můžete koupit, a tedy jako praktický nástroj pro stravování celkově. 

A proto neváhejte, a vykročte na cestu nejen optimalizace sezónních bio-rytmů, ale především nastavení nové úrovně postupů a stravování v rámci svého celkového životního stylu (Performance lifestyle). Tyto změny Vás po několika týdenní adaptaci vystřelí z hlediska celkové životní energie a well-beingu do zcela nových výšin, takže se Vás budou lidé okolo ptát, zda jste zamilovaní, nebo na něčem jedete. 

V takovém případě se jim upřeně zadívejte do očí a odpovězte vysokým tónem: „LIGHT SEASON BABYYYYY!“

Může se Vám také líbit

Žádné komentáře

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..